Дома > Вести > Вести од индустријата

Доверливост и работниот век на LED диодите

2022-06-24

Ледовиимаат очекуван работен век од 50.000 часа, во споредба со 20.000 часа за халогени волфрамски светилки и 3.000 часа за лампи со вжарено волфрам. Во споредба со блескаво светилки, LED диодите имаат цврста структура која е помалку подложна на вибрации и не ја намалува значително осветленоста на излезната светлина за време на употребата. Решенијата за осветлување базирани на повеќе LED диоди, исто така, ја имаат предноста на „вишокот“, што овозможува осветлувањето да продолжи да се користи дури и ако една LED не успее.
Правилната употреба наЛЕД(особено правилната контрола на температурата на ЛЕР) може ефикасно да го продолжи животниот век на ЛЕР. Спротивно на тоа, ламбите лесно се оштетуваат ако температурата е превисока. Употребата на LED диоди во осветлувањето на автомобилите сè уште вклучува многу правни дефиниции. Повеќето земји имаат јасна дефиниција за стоп-светло или дефект на фаровите - светлото вклучено или исклучено. Сепак, за повеќекратниЛЕДсветла, тешко е точно да се дефинира дали светлата се оштетени. Производителите и законодавците работат на тоа да дефинираат како ќе се користат LED диоди.
H4 LED Headlights 100W 8000LM Car Led Light
google-site-verification=BV8k8ytap63WRzbYUzqeZwLWGMM621-cQU9VFt_043E
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept